top of page
info8425872

3 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΟΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ενεργειακές ανάγκες των ξενοδοχείων ανέρχονται σε 540 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ η ετήσια κατανάλωση ενέργειας υπολογίζεται σε 600 έως 2.000 ευρώ ανά δωμάτιο.


Το μοντέλο των «πράσινων» τουριστικών καταλυμάτων αναμένεται να συμβάλει όχι µόνο στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του κλάδου, αλλά και στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την προσέλκυση τουριστών ευαισθητοποιημένων σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, σε µια εποχή κατά την οποία αυξάνεται ο αριθμός τουριστών που επιλέγουν «πράσινα» τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες.


Πώς μπορείς να βάλεις την οικολογία στο ξενοδοχείο σου;

1.Φυτεμένο δώμα

Το φυτεμένο δώμα είναι γνωστό και ως πράσινη στέγη ή αλλιώς ταρατσόκηπος, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό όπως στη Γερμανία, Αγγλία.

Ως φυτεμένο δώμα ορίζεται κάθε επιφάνεια που καλύπτεται με βλάστηση μεταξύ της οποίας και του εδάφους παρεμβάλλεται ένα κτίριο ή μια δομική κατασκευή. Προστατεύει το κτίριο το καλοκαίρι απ’ τις υψηλές θερμοκρασίες και το χειμώνα απ’ τις χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης, κατακρατά και φιλτράρει τα όµβρια νερά (75% της ποσότητάς τους), παρέχοντας αντιπλημμυρική προστασία στην πόλη αλλά και προστατεύοντας το νερό από τη μόλυνση.



2. Φυτοφράκτες


Οι φυτοφράχτες (ευτυχώς) εδώ και πολλά χρόνια έχουν αντικαταστήσει τους φράχτες από τούβλο ή τσιμέντο. Είναι μια υπέροχη επιλογή για να βάλεις το πράσινο και την οικολογία στο ξενοδοχείο σου.

Τα φυτά που φυτεύονται στο φράχτη, το ύψος κλαδέματος και το γεωμετρικό ή ελεύθερο σχήμα που θα τους δώσουμε εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, από τι φυτεύουμε και κυρίως με ποιο τρόπο τον συντηρούμε.

Ένας φυτοφράκτης παρέχει επίσης πρόσθετα ωφέλη, εκτός από την ασφάλεια, καθώς μπορεί να κρατά την σκόνη και την ηχορύπανση μακριά από το χώρο μας, απευλευθερώνει οξυγόνο στο περιβάλλον αλλά και κάνει τον κήπο μας να δείχνει πιο πράσινος.


3. Οικολογικά προιόντα

Χρησιμοποίησε οικολογικά προϊόντα καθαρισμού, ανακυκλώσιμο χαρτί, βιολογικά τρόφιμα, φυτικό σαμπουάν, συσκευές εξοικονόμησης νερού σε βρύσες και ντους, χρονοδιακόπτες στους λέβητες, ηλιακό στη στέγη και σύστημα συλλογής υδάτων που «αποθηκεύει» τις βροχοπτώσεις και το νερό φιλτράρεται.


Kommentare


bottom of page